Proizvodi

close
news

Majkrosoft daje milijardu dolara da bi sa Ilonom Maskom razvijao veštačku inteligenciju

Autor:


Američki tehološki div Majkrosoft uložiće jednu milijardu dolara u kompaniju OpenAI u vlasništvu Ilona Maska, radi razvoja tehnologija veštačke inteligencije koje mogu da rešavaju kompleksnije zadatke, objavile su danas dve kompanije.

Kroz partnerstvo, kompanije će razviti nove superkompjuterske tehnologije na Majkrosoftovoj platformi Azure AI, a Majkrosoft će postati OpenAI-ov ekskluzivni provajder klaud usluga, prenosi američka mreža Si-En-Bi-Si pozivajući se na saopštenje dve kompanije.
"Moderni sistemi veštačke inteligencije dobro funkcionišu kada je u pitanju specifičan problem za koji su prošli obuku, ali za dobijanje sistema veštačke inteligencije koji će pomoći u rešavanju nekih od najtežih problema sa kojima se danas suočava svet, biće potrebna generalizacija i duboko ovladavanje višestrukim AI tehnologijama", navodi se u saoopštenju.

"Vizija OpenAI-a i Majkrosofta je da veštačka inteligencija sarađuje sa ljudima kako bi pomogla u rešavanju multidisciplinarnih problema, uključujući globalne izazove kao što su klimatske promene, personalizovana zdravstvena zaštita i obrazovanje", zaključuje se u saopštenju.

Ukucajte kljucnu rec i pretrazite vesti

OVAJ SAJT JE PREZENTACIONOG I RAZVOJNOG TIPA. SLUŽI KAO PREZENTACIONA TEMA NAŠIM KLIJENTIMA! SVI ARTIKLI I CENE SU IZMIŠLJENI I SLUŽE KAO PRIMER!

DEMO B2C podaci za login

Email: korisnik@softart.rs

Šifra: demo2020


DEMO B2B podaci za login

Email: klijent@softart.rs

Šifra: demo2020

close
logo

Filtriraj brendove

Filtriraj kategorije

Filtriraj atribute

Pronađeno je proizvoda

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %
    RSD RSD

    Ovaj sajt koristi kolačiće radi što boljeg iskustva posetilaca. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja kolačića i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

    Prihvatam